Coaching met paarden

Coaching met paarden

Als je mensen coacht met paarden wordt je je op dat moment heel bewust gemaakt van jezelf. Ze leven in het NU, leren je om je eigen gevoel te (her)kennen. Je zult leren om je beter te verbinden met jezelf. Ze kunnen uitzonderlijk goed reflecteren, en zijn je innerlijke spiegel.
Tijdens het coachen is er sprake van lichamelijk, emotioneel of energetisch contact met de paarden. U hoeft niets met paarden te hebben om hier aan deel te nemen. Het gaat puur om te voelen wat het veld je te vertellen heeft. De paarden brengen de balans weer terug in veld. Zij kunnen onbevooroordeeld vertellen wat we nodig hebben.

Tijdens de coaching werken we met verschillende opstellingen.
– Individuele opstellingen
– Familieopstellingen

In deze opstellingen kun je je passies, dromen,  levensvragen, angst, rouwverwerking, voorouders of familie neerzetten. We maken daarbij contact met de natuur, en alles om ons heen vanuit het “veld”.

Voorafgaand aan de coaching doen aardingsoefeningen om meer in contact te komen met de natuur en jezelf. Het is belangrijk om te weten, dat we de paarden tijdens het coachen niet aanraken. Je krijgt de ruimte om zoveel mogelijk oplossingen te vinden voor het vraagstuk. Ik bied je de handvatten op de weg, die je wilt gaan om daar te komen. Het gaat om bewustwording. Het bewust worden van jezelf en het veranderen van gedrag. Jouw hulpvraag staat centraal. Het is de bedoeling, dat jezelf voelt waar de belemmering zit. Zo leer je op eigen kracht die belemmering te overwinnen.

De doelgroep die ik coach is heel breed van kinderen, tieners tot volwassenen.

Meer weten? Neem contact op.

coaching met paarden

Rambo en Shiva

Vorig jaar zijn Rambo en Shiva op mijn pad gekomen. Zij gaven mij een goed gevoel om met hun aan het werk te gaan. Het zijn rustige pony’s, die vooral veel ervaring met kinderen hebben. Beiden zijn ze rond de 21 jaar oud. Rambo is een shetlander en Shiva een New Forrest pony. Ik nam er een aantal maanden voor om kennis met hen te maken. In april 2018 zijn ze bij ons komen wonen. Klaar om aan het werk te gaan.

Voor het verzorgen en de beweging van de pony’s is er een hele groep meiden die me helpt. Op woensdagmiddag en zaterdagochtend geef ik ook lesjes met de pony’s.

 

Coaching met paarden, paardencoaching

Over mijzelf

In 2015 las ik een artikel in het magazine Happinez over coaching met paarden.
De paarden zijn je spiegel stond er. Nadja de Vlaeminck gaf de coaching. Ik was nieuwsgierig geworden door het artikel. Op dat moment volgde ik een energietherapie cursus en wilde meer hierover weten. Het zou een mooie combinatie kunnen zijn met de behandelingen, die ik wilde gaan geven. Ik heb altijd al met dieren willen werken. En op  dat moment voelde ik: dit wil ik doen!

In mei 2015 volgde ik een workshop coaching met paarden bij Nadja om te onderzoeken of dit echt iets voor mij was.  Ik was dat jaar ook aanwezig bij het spiritueel paardenweekend in Hoofddorp. Daar heb ik mijn roeping gevonden. En wilde de jaartraining gaan doen. Ik heb me toen ingeschreven om de jaartraining van 2017 te gaan volgen. Het was een mooie ervaring.

IMG-20190217-WA0026

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar energietherapie, therapie, Noordwijkerhout, Noordwijk, Sassenheim, Hillegom, Lisse, Vogelezang, De Zilk, Voorhout, Rijnsburg, Katwijk, Leiden, Bennebroek, de bollenstreek